12 muffinra való hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál folyékony piros ételfesték
a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 12,5 dkg mascarpone
- 1 teáskanál porcukor
a díszítéshez:
- piros cukorszívek
A muffinhoz a vajat cukorral, vaníliakivonattal, citromhéjjal és egy csipet sóval keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, az ételfestéket majd végül a sütőporos lisztet is, a tejjel felváltva és keverjük simára a masszát.
A muffinsütőt béleljük papírformával, kanalazzuk bele a tésztát, majd helyezzük be a 180 fokon előmelegített sütőbe ahol 15-20 perc alatt elkészül. Ezt követően hagyjuk kihűlni.
A krémhez verjük habosra a tejszínt porcukorral, majd adjuk hozzá a mascarponét is. A krémet nyomjuk csillagcsőrös habzsákból a muffin tetejére majd egy-egy cukorszívvel koronázzuk meg.
Tipp: nagyjából 15 dkg fagyasztott málnát, meggyet, vagy ribizlit is tehetünk bele, fagyos állapotban fakanállal keverve a kész masszába.